Partytält för bröllop

Partytält för Bröllop (tips & råd)

Det planeras för bröllop. Kul.

Att gifta sig är en av livets stora höjdpunkter och bröllopsfesten är nog den största festen du arrangerar.

Att använda sig av ett partytält som festlokal öppnar upp många möjligheter. Här guidar vi dig runt i vad du ska tänka på och hur du ska gå tillväga.

Varför Partytält till bröllopet?

Här följer några skäl till varför ett partytält kan vara den perfekta ”bröllopslokalen”.

  • Du kan vara med och bestämma vart bröllop och bröllopsfest ska äga rum. Har du en stor trädgård går det utmärkt att ha den hemma.
  • Ha en hybridlösning där festen både kan vara inne som ute. Detta genom att tältet placeras jämte eller i närheten av en annan byggnad.
  • Mindre konkurrens om datum. Många festlokaler kan vara uppbokade på ditt önskedatum i flera år. Om du hyr eller köper bröllopstält finns ofta inte samma konkurrens.
  • Närheten till natur, skog och himmel. Med ett tält kommer naturen nära och festen kommer upplevas större.
  • Med belysning på kvällen kommer magin vara högst närvarande.
  • Du och dina bröllopsgäster kommer få vara med om något dubbelt unikt. Dels själva bröllopet men också den speciella känsla som ett utebröllop fast inne kan skapa.

Storlek på bröllopstältet?

Oavsett hur stort bröllop du planerar, dvs hur många gäster som ska bjudas, så finns det garanterat ett tält för din fest.

Är planen ett mindre bröllop med säg 10 gäster finns många alternativ. Men även vid ett större med flera hundra bröllopsgäster finns det flera olika tält som kan passa.

Självklart är det så att priset springer iväg ju större tält du behöver. Men det gäller ju även för andra sorters lokaler.

Hyra eller köpa tält till bröllopet?

Den ständiga frågan, hyra eller köpa?

Men här är det nog så att storleken på bröllopet spelar roll.

Planeras det för ett större bröllop så kommer det kosta en hel del att köpa ett sådant stort tält. Då är nog att hyra det bättre alternativet.

Sök uthyrare av bröllopstält nära dig:

Men för mindre bröllop kan det ibland löna sig att köpa. Vad som egentligen blir bäst för just dig är svårt att svara på. Ni får tänka över er situation och behov.

Hyr bröllopstält med fullservice

Du kan välja att bara hyra ett tomt tält men många uthyrare erbjuder också en helt nyckelfärdig lösning där de ordnar allt.

Och med allt menar vi verkligen allt.

Det kan då röra sig om själva tältet. Möbler och tillbehör till tältet. Mat och serveringspersonal. Dvs allt du kan tänkas behöva.

Hur du dekorerar och skapar en mysig stämning i tältet

Dukning för bröllop i ett partytält

Väljer du tält som din bröllopslokal vill du självklart att det ska vara dekorerat och inrett så att det blir en upplevelse att kliva in och vistats där.

För att skapa detta kan du välja fler olika alternativ.

Många uthyrare erbjuder en totallösning där de även står för alla möbler, porslin och dekorationer. Då kan du i de flesta fall få se innan hur det kan tänkas se ut.

Du kan också göra mycket själv. Speciellt om du gillar att dekorera och inreda.

En annan lösning är att ta in en specialist på styling och dukning.

Sammanfattning

Att planera sitt eget bröllop och sedan också gifta sig är en väldigt speciell händelse.

Var bröllopet och/eller festen hålls är också det en viktig detalj. Här har vi gått genom varför ett partytält kan var den perfekta ”lokalen” för bröllopsfesten.

Tänk dock genom dina behov och bestäm dig för om du ska hyra tält, hyra tält med fullservice eller köpa ett tält.

Hoppas vi kunnat ge dig svar på några av dina funderingar eller kanske övertygat dig om att partytält till bröllopet är det rätta.

Similar Posts