Hyra Partytält Guide

Hyra Partytält – Vi hjälper Dig på vägen

Behöver du hyra partytält?

Då ska vi se till att hjälpa dig på vägen.

Att hyra tält är det perfekta alternativet när man till exempel anordnar en större fest eller annan tillställning och planerar vara ute i trädgården. Många gånger tänker man att det är vädrets makter man vill skydda sig från med ett partytält men det finns faktiskt flera anledningar till att det är en bra och smidig lösning.

Självklart behövs någon typ av skydd vid eventuellt regn men ett bra och rymligt festtält skapar även en mysig och bekväm miljö. Med alla tillbehör som finns tillgängliga så skapar man lätt en perfekt oas och en mycket trivsam festplats.

Att istället köpa ett tält kan kosta många onödiga kronor, detta då det i många fall används alldeles för lite för att kunna gå att räkna hem.

[thrive_text_block color=”red” headline=””]Är du redan säker på din sak och vill hitta ett företag att hyra från direkt?! Här hittar du alla våra samarbetspartners![/thrive_text_block]

Tre viktiga saker att fråga sig själv innan du hyr party- eller festtält

Det första du bör fråga dig är om du själv ska sätta upp tältet, eller om du vill att leverantören gör detta.

– Vill du att leverantören sätter upp tältet betalar du en slant extra men behöver varken hämta eller lämna tältet, eller då sätta upp det själv. Att montera ett tält kan vara besvärligt speciellt om det är av en större modell, dock medföljer oftast bra beskrivningar.

Vill du sätta upp tältet själv finns det två alternativ. Det första är att du hämtar och lämnar tältet själv, och det andra är att leverantören kör dit tältet, och sedan kör tillbaks det efteråt, men att du då själv monterar upp det.

Utöver monteringen av tältet bör du också fundera på vilket sorts tält du vill ha.

– Dålig kvalitet betyder att tälten inte står emot väder och vind, medans bra kvalitet betyder att du får (förhoppningsvis) en lyckad fest, men istället får betala en del extra.

Du bör också fundera över storleken på tältet och då antal kvadratmeter du får ut invändigt. Man bör i regel ha runt 0.5 kvadratmeter per stående gäst, och 0.75 kvadratmeter per stol.

Partytält ned vacker inredningNu har vi kommit till inredningen i tältet, som de allra flesta väljer att hyra en del eller allt av.

– Det vanligaste som folk hyr är: stolar, bord, bänkar och golv. Men även värme, belysning, tallrikar, glas och bestick blir alltmer vanligt förekommande.

Vad just du behöver är förstås beroende på vilken sorts tillställning du tänkt att bjuda till, men var noga med att inte glömma viktiga detaljer. Till exempel belysning, det annars kan bli rätt mörkt i tältet mot kvällen. Eller för den delen värme om ni är ute i tältet på våren eller hösten.

Vad kostar det att hyra ett Partytält?

När det gäller hyrpriserna på partytält så varierar de kraftigt. Du kan till exempel utan problem köpa ett partytält hos någon av alla lågprishandlare som kostar hälften av vad det kostar att hyra ett tält hos en mer seriös aktör.

Sedan varierar även priserna beroende på hur stort tältet ska vara samt hur länge du tänker hyra det.

Om vi ska ge några exempel så kan du räkna med att få betala runt 1000 kronor för de minsta varianterna och uppåt 3000-4000 för större (ca 60 m²).

Fokusera dock inte alltför mycket på priset, det finns oftast en anledning till varför vissa tält är billiga.

Det har hänt och kommer förmodligen hända igen att tält blåst bort eller gått sönder innan, under eller efter en fest eller tillställning. Något som naturligtvis är väldigt tråkigt. Vi menar dock inte att priset är oviktigt, du ska självklart få en så bra deal som möjligt, men se hellre till helheten.

Vad du får och hur behjälpliga företaget du hyr av är. Det är väldigt viktigt.

Här är övriga saker du bör se till att tänka över innan du bestämmer dig:

  • När ni mäter upp platsen tänk på att det behövs lite yta runt tältet vid monteringen, titta även efter höjd på dörrar, grenar, ledningar, lampor, markiser mm som kan vara i vägen.
  • Ska företaget du hyr tältet av också sätta upp det? Var noga med att berätta vad det är för typ av underlag som det mestadels kommer att stå på. Detta så de kan ta med det bästa förankringsmaterialet.
  • Ofta så rekommenderas det att även hyra golv till tältet, golvet kan läggas direkt på marken eller byggas upp. Golvet håller undan vatten från att rinna in i tältet längs marken vid regn, isolerar vid kyla och skapar en trevligare miljö inne i tältet.
  • Normalt så räknar man med knappt 1 m²/person när det möbleras för långbord, glöm dock inte att lägga till buffébord, scen dansgolv etc.
  • Tänk på kök och förvaringsutrymmen, kanske behöver du extra partytält för dessa.
  • Gäller det tält på vår/höst, glöm inte att det kan komma att behövas värme och belysning.

Kom ihåg:

Fråga din uthyrare om alla dessa frågor – de hjälper mer än gärna till!

Similar Posts