Hyra Partytält Guide

Dags att hyra Partytält? – tips & råd

Har du gått igång med planer för en fest ute i trädgården? Då kanske det även finns planer för att hyra partytält?

Det låter som en bra plan. Här ska vi hjälpa dig med saker du bör tänka på när du ska hyra.

Varför hyra partytält?

Att hyra tält är det perfekta alternativet när man till exempel anordnar en större fest eller annan tillställning och planerar vara ute i trädgården.

Många gånger tänker man att det är vädrets makter man vill skydda sig från med ett partytält? Och så är det självklart men det finns faktiskt flera anledningar till att det är en bra och smidig lösning.

Att ha ett skydd för sol, vind och eventuellt regn är så klart bra och ibland ett måste. Men ett bra och rymligt festtält skapar även en mysig, bekväm och trevlig miljö.

Kompletterar du tältet med bra tältspecifika möbler och andra smidiga tillbehör skapar du lätt en perfekt oas och en mycket trivsam festplats.

Att istället köpa ett tält kan kosta många onödiga kronor, detta då det i många fall används alldeles för lite för att kunna gå att räkna hem.

Tre viktiga saker att fråga sig själv innan du hyr party- eller festtält

Det är flera saker du bör fundera på innan du bestämmer dig för uthyrare och typ av tält.

Men tänk också på att företaget du hyra av är produktexperter. Dom kan säkerligen hjälpa dig att komma fram till vad som är bäst för just dig och dina behov.

1. Det första du bör fråga dig är om du själv ska sätta upp tältet, eller om du vill att leverantören gör detta

Vill du att leverantören eller uthyraren sätter upp tältet betalar du en slant extra men behöver varken hämta eller lämna tältet, eller då montera upp det själv.

Att montera ett tält kan vara besvärligt speciellt om det är av en större modell, dock medföljer oftast bra beskrivningar.

Vill du sätta upp tältet själv finns det två alternativ.

Det första är att du hämtar och lämnar tältet själv, och det andra är att leverantören kör dit tältet, och sedan kör tillbaks det efteråt, men att du då själv monterar upp det.

2. Vilken sorts tält du vill ha

Dålig kvalitet betyder att tälten inte står emot väder och vind. Bra kvalitet betyder istället att du får (förhoppningsvis) en lyckad fest, men istället får betala en del extra.

Du bör också fundera över storleken på tältet och då antal kvadratmeter du får ut invändigt. Man bör i regel ha runt 0.5 kvadratmeter per stående gäst, och 0.75 kvadratmeter per stol.

3. Inredningen i tältet – möbler & tillbehör

Partytält ned vacker inredning

Det vanligt att även hyra: stolar, bord, bänkar och golv.

Men även värme, belysning, tallrikar, glas och bestick blir alltmer vanligt förekommande.

Vad just du behöver är förstås beroende på vilken sorts tillställning du tänkt att bjuda till, men var noga med att inte glömma viktiga detaljer.

Tänk t ex på belysning. Det kan bli rätt mörkt i tältet mot kvällen under vår och sensommar. Glöm inte heller bort värme om ni ska använda tältet när det är lite kallare ute.

Vad kostar det att hyra ett Partytält?

När det gäller hyrpriserna på partytält så varierar de kraftigt.

Du kan till exempel utan problem köpa ett partytält hos någon av alla lågprishandlare som kostar hälften av vad det kostar att hyra ett tält hos en mer seriös aktör.

Men är det rätt väg att gå?

Det har hänt och kommer förmodligen hända igen att tält blåst bort eller gått sönder innan, under eller efter en fest eller tillställning. Något som naturligtvis är väldigt tråkigt.

Vi menar dock inte att priset är oviktigt. Du ska självklart få en så bra pris & deal som möjligt, men se hellre till helheten.

Priserna varierar beroende på hur stort tält du behöver samt hur länge du tänker hyra det.

Här kan du läsa mer specifikt om vad det kan tänkas kosta att hyra partytält.

Fokusera dock inte alltför mycket på priset, det finns oftast en anledning till varför vissa tält är billiga.

Andra saker du bör tänka på innan du bestämmer dig:

  • När ni mäter upp platsen tänk på att det behövs lite yta runt tältet vid monteringen, titta även efter höjd på dörrar, grenar, ledningar, lampor, markiser mm som kan vara i vägen.
  • Ska företaget du hyr tältet av också sätta upp det? Var noga med att berätta vad det är för typ av underlag som det mestadels kommer att stå på. Detta så de kan ta med det bästa förankringsmaterialet.
  • Ofta så rekommenderas det att även hyra golv till tältet, golvet kan läggas direkt på marken eller byggas upp. Golvet håller undan vatten från att rinna in i tältet längs marken vid regn, isolerar vid kyla och skapar en trevligare miljö inne i tältet.
  • Normalt så räknar man med knappt 1 m²/person när det möbleras för långbord, glöm dock inte att lägga till buffébord, scen dansgolv etc.
  • Tänk på kök och förvaringsutrymmen, kanske behöver du extra partytält för dessa.
  • Gäller det tält på vår/höst, glöm inte att det kan komma att behövas värme och belysning.

Kom ihåg:

Fråga din uthyrare om alla dessa frågor – de hjälper mer än gärna till!

Sammanfattning

Att hyra partytält är ett smart och smidigt sätt att få till en ”festlokal” i trädgården.

Tänk på att tänka genom dina behov innan och bolla gärna med uthyraren så att du inte missar någon viktig detalj.

Lycka till med din fest och tälthyra!

Similar Posts